בית לוי   יד בנימין

בית למשפחה שבנתה את ביתה במגרש של חצי דונם בהרחבה של ישוב קהילתי דתי בישוב יד בנימין.

תכנון הבית בחן רבות את צורת החיים הייחודית למשפחה זו ואת התנהלות השונה הקיימת אצלם בין ימי החול לשבת. כמשפחה עם ילדים קטנים, היו מעוניינים הלקוחות בחלוקת קומת הקרקע לשני חלקים אשר החלק בקדמת הבית ישמש להתנהלות חיי היומיום ויכלול את מבואת הכניסה, מטבח, חדר אירוח, ויציאה לחצר צמודת מטבח לקיום ארוחות ברוב עונות השנה. בחלל זה מוקמו גם המדרגות המובילות לחדרי המגורים שבקומה העליונה.

החלל השני בקומת הקרקע היינו סלון השבת. חלל ייצוגי עם תקרה מוגבהת הפתוח כולו אל החצר האחורית והמשמש את בני הבית בשבתות לאירוח המשפחה המורחבת וחברים.

בין שני החללים מפרידה מבואה רחבה המשמשת כספרייה של הבית. מערך החללים שנבחר מייצר היררכיה טבעית של שימוש בין חלקו הקדמי והאחורי של הבית וניכר גם בחזות החיצונית של המבנה ומעשיר את חזיתותיו.

go back
הפרוייקט הקודם
הפרויקט הבא